Specialties

Olympisch gewichtheffen

Gewichtheffen is een belangrijk onderdeel binnen CrossFit omdat het een enorm effectieve manier is om kracht, snelheid, coördinatie, flexibiliteit en vooral explosiviteit te trainen. Omdat de bewegingen erg technisch en gecompliceerd zijn bieden wij hier specifieke trainingen voor aan. Tijdens deze trainingen richten wij ons op de twee onderdelen van het gewichtheffen namelijk:
Het stoten (clean&jerk) - De halter moet eerst omhoog worden getrokken waar hij op de schouders /bovenkant borst wordt opgevangen, alvorens deze explosief moet worden uitgestoten boven het hoofd.
Het trekken (snatch) - De halter moet in één vloeiende beweging boven het hoofd gebracht worden.

Mocht je gebruik willen maken van deze specifieke en persoonlijke lessen, dan is het de bedoeling dat je je reguliere abbonnement uitbreidt  met het abonnement voor gewichtheffen. Wil jij je hiervoor direct aanmelden? Klik dan hier.
 

Gymnastics

Naast gewichtheffen bestaat CrossFit uit verschillende gymnastische bewegingen. De specifieke lessen van deze cursus richt zich op het verbeteren van body weight gerelateerde oefeningen zoals pull ups, toes to bar, handstand push up, handstand walk, etc.

De cursus bestaat uit lessen van één uur per week over een periode van zes weken. Tijdens deze zes weken richten wij ons op één van de gymnastische bewegingen. Hierbij garanderen wij een duidelijk verbetering na het afronden van deze periode!!
Heb jij hier interesse in? Neem dan snel contact op met één van de trainers, zij zullen je hier meer over kunnen vertellen.

Strongman training

Je kent vast wel de sterkste man wedstrijden van tv. Grote, sterke mannen die met boomstammen sjouwen, een vrachtwagen vooruit trekken of een zware deadlift uitvoeren. Nou zijn de gewichten die hier worden getild voor de meesten van ons niet haalbaar, maar Strongman training is een mooie trainingsvorm waarmee je gegarandeerd sterker wordt en krachtuithoudingsvermogen traint. Het maakt niet uit wat je niveau is, deze les is voor iedereen toegankelijk. Je gaat aan de gang met zandzakken, tractorbanden, sled pulls en nog veel meer leuke Strongman trainingsmaterialen. Be ready to be strong!