FAQ

 1. Is CrossFit voor iedereen toegankelijk? Jazeker! Wat voor fitness niveau je ook hebt, CrossFit is voor iedereen toegankelijk. Op basis van je fitness niveau kunnen we oefeningen op- en afschalen naar jouw niveau.
 2. Is CrossFit hetzelfde als een sportschool? Nee. In een sportschool ga je individueel aan de slag met je fitness oefeningen. Vaak bedenk je in de sportschool wat je gaat doen. CrossFit beoefen je in kleine groepen van één uur les met persoonlijke begeleiding. De opbouw van een les bestaat uit een warming-up, een kracht of techniek onderdeel en altijd sluiten we af met een workout of the day. De workout of the day is vaak een combinatie van oefeningen uit het Olympisch gewichtheffen, gymnastiek en duurvermogen. Hoe de les eruit ziet bepalen de trainers. Je hoeft hier dus niet over na te denken.
 3. Is CrossFit een zware sport? CrossFit is zeker een uitdagende sport. Op een veilige manier dagen wij je uit om je fitness niveau te verbeteren en tot het gaatje te gaan. De workouts dagen je altijd uit het beste uit jezelf te halen. Je gaat je snel fitter en sterker voelen!
 4. Kun je CrossFit beoefenen naast een andere sport? Jazeker! CrossFit wordt vaak gebruikt om fitter en sterker te worden wat goed van pas komt in andere sporten.
 5. Zijn er ook CrossFit wedstrijden? Jazeker! CrossFit is een wedstrijd sport. Wij organiseren met regelmaat wedstrijden bij ons in de gym. Er zijn ook grote landelijke en internationale wedstrijden.
 6. Is CrossFit een dure sport? CrossFit is ten opzichte van een sportschool duurder. Dit komt omdat we veel persoonlijke begeleiding bieden en sporten in kleine groepen met alleen het beste materiaal. Omdat de oefeningen die we gebruiken in CrossFit vaak uitdagender zijn dan in de sportschool is het heel belangrijk goede begeleiding te krijgen. Bij CrossFit Noordkade Veghel werken alleen trainers met veel kennis, expertise en ervaring om op ieders niveau de juiste begeleiding te bieden.
 7. Kun je meteen beginnen met CrossFit? Voordat je aan de reguliere lessen gaat deelnemen is het verplicht om de On-ramp cursus te volgen. De On-ramp cursus bestaat uit vier lessen en is een beginnerscursus. In de On-ramp cursus leren we je uitgebreid de basis oefeningen die nodig zijn in de reguliere lessen. Na vier lessen beheers je de fundamenten van CrossFit en kun je gaan knallen in de CrossFit lessen!
 8. Hoe vaak per week kun je CrossFitten? Bij CrossFit Noordkade Veghel kun je iedere dag sporten. Is het aan te raden iedere dag te gaan CrossFitten? Alleen als je van gevorderd niveau bent en zelfs dan is het aan te raden een rustdag in te plannen. Voor beginners is het ideaal om twee keer per week te CrossFitten.
 9. Welke kleding heb je nodig voor CrossFit? Normale sportkleding (korte broek en t-shirt) is prima. Wat betreft schoeisel is het aan te raden een fitness schoen te dragen. Dit betekent een schoen met een stevige hak en geen demping.
 10. Is CrossFit Noordkade Veghel goed bereikbaar? Jazeker! We zijn gehuisvest aan de Noordkade 5A in een prachtig pand met voldoende parkeerplekken tussen CHV de Noordkade en de haven van Veghel.
 11. Heeft CrossFit Noordkade Veghel ook andere lessen naast CrossFit? Jazeker! We hebben ook aparte lessen Gewichtheffen, Gymnastiek, Strongman en Kracht. Dit noemen we specialties. In deze lessen werk je aan verbetering van technieken die je goed kunt gebruiken in de CrossFit lessen. Uiteraard zijn ook dit uitdagende lessen!

FAQ CrossFit Noordkade Veghel